16 lutego 2013
Sałatka z bekonem i suszonymi pomidorami
Lekka i kolorowa sałatka jest znakomitą przystawką przed głównym daniem mięsnym.
Składniki:
* garść liści mieszanych sałat(lodowa,masłowa,endywia)
* pęczek rukoli
* 12 suszonych pomidorów w oliwie
* 5 małych pomidorów
* 15 dag bekonu
* cebula
* garstka ziaren słonecznika
* 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
* 3 łyżki octu balsamicznego
* sól, pieprz
Sałaty i rukolę płuczemy i suszymy. Suszone pomidory kroimy na paski. Następnie kroimy 5 małych pomidorów w ósemki. Bekon kroimy w cienkie plasterki. Mieszamy olej i ocet balsamiczny,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na dużym talerzu układamy sałatę, rukolę,bekon,suszone i swieże pomidory,całość polewamy sosem i posypujemy ziarnami słonecznika.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz