16 lutego 2013
Przepis na buraki z papryką
Sprawdzony przepis na sałatkę na bazie buraków i papryki.
Składniki:
* 7 dużych cebul (około 1 kg)
* 6 kg czerwonych buraków
* 1 szklanka octu 10%
* 1-1,5 kg papryki
* 1 szklanka cukru
* 2 łyżki soli
* 0,5 l soli
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę,natomiast ugotowane wcześniej buraki ścieramy na grubej tarce.
Wodę wraz z octem, cukrem i solą zagotowujemy,wkładamy cebulę i paprykę i gotujemy przez 10 minut.
Dodajemy starte buraki,mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze 5 minut.
Wkładamy do słoików i pasteryzujemy przez 10 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz