![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjiHFNoXqWdrgHcluVWx2qfMX56A-Hzm7DEzItHEDFOC2nIW0f4Cx77JxFdypF0V2TiVsIMGZDRwIWCgENou4G81AqnJ3bbh4gKJLww2Gn-EMpn8bwrtQUVXpbyA1Sjeb8WAXTXwPk5qefC/s320/Filet+z+dorsza.jpg)
nada filetom z dorsza niepowtarzalną nutę smakową.
Składniki:
* 60 dag filetów z dorsza
* 6 marchewek
* 1 pęczek bazylii
* 1 łyżka skórki z cytryny
* 2 łyżki soku z cytryny
* 4 łyżki oliwy
* sól, pieprz
Marchew obieramy, ucieramy na grubej tarce. Blanszujemy 2 minuty w osolonej wodzie, osączamy. Do żaroodpornej formy wkładamy marchewką,skrapiamy 1 łyżką oliwy.
Filety prószymy solą i pieprzem, układamy na marchewce, skrapiamy pozostałą oliwą.
Teraz wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 minut w temperaturze 2000 C.
Bazylię płuczemy, osuszamy, kroimy. Następnie mieszamy ze skórką i sokiem z cytryny.
Gotowe,polewamy rybę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz