17 marca 2013

Pomidory faszerowane szynką

Pomidory wypełnione pysznym nadzieniem z szynki i jajek,
przybrane gałązkami natki pietruszki lub szczypiorkiem, są szczególnie smaczne.




Składniki:
* 4 pomidory
* 4 plasterki szynki
* 4 jajka
* 4 łyżeczki majonezu
* pęczek szczypiorku

Jajka gotujemy na twardo, a po ich ostudzeniu kroimy w drobną kostkę.
Szynkę także  kroimy w kostkę i mieszamy z jajkami. Szczypiorek siekamy.
Pomidory myjemy, ścinamy z nich wierzchy, wydrążamy miąższ  i przecieramy go
przez sitko na sok.
Majonez wkładamy do miseczki, rozcieramy go z sokiem z pomidorów,
uważamy, aby nie zrobił się zbyt wodnisty. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę,
jajka i szczypiorek, dokładnie mieszamy.
Wydrążone pomidory wypełniamy nadzieniem z miseczki. Posypujemy szczypiorkiem,
po czym nakładamy wierzchy pomidorów .



1 komentarz:

  1. Te pomidorki wyglądają bardzo smakowicie :)
    domowyprzepisy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń