16 marca 2013

Jajka z oliwkami

Jajka z oliwkami podane podczas
domowego świątecznego śniadania, to połączenie
tradycji Wielkanocy i kulinarnego poematu.



Składniki:
* 4 jajka
* sałata
* 8 oliwek zielonych lub czarnych
* 1/2 strąka marynowanej papryki
* 2 łyżki majonezu
* szczypta tymianku
* szczypta estragonu
* sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłuż na połówki.
Listki sałaty myjemy, osuszamy.
Na  listkach kładziemy połówki jajek bez żółtek.
Paprykę i oliwki drobno kroimy. Dodajemy żółtka, majonez i mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami.
Napełniamy połówki jajek, ozdabiamy oliwkami i papryką.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz