nie może zabraknąć przepysznych jajek
przyrządzonych na wiele sposobów.
![]() |
Składniki:
* 4 jajka
* pęczek szczypiorku
* pęczek rzodkiewek
* 2 łyżki majonezu
* sól, pieprz ziołowy
* 1 opakowanie kiełków brokuła
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek,
kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
Szczypiorek siekamy, rzodkiewkę kroimy w kosteczkę,
odkładamy po łyo ozdobienia. Żółtka, szczypiorek, rzodkiewkę
i odrobinę kiełków wkładamy do miseczki, dodajemy majonez,
doprawiamy solą i pieprzem ziołowym, mieszamy.
Powstałym "farszem" napełnaimy białka jajek. Układamy na pozostałych
kiełkach, posypujemy szczypiorkiem i rzodkiewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz