16 marca 2013

Jajka wiosenne

Gdy zasiadamy do śniadania wielkanocnego,
nie może zabraknąć przepysznych jajek
przyrządzonych na wiele sposobów.




Składniki:

* 4 jajka
* pęczek szczypiorku
* pęczek rzodkiewek
* 2 łyżki majonezu
* sól, pieprz ziołowy
* 1 opakowanie kiełków brokuła

Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek,
kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.
Szczypiorek siekamy, rzodkiewkę kroimy w kosteczkę,
odkładamy po łyo ozdobienia. Żółtka, szczypiorek, rzodkiewkę
i odrobinę kiełków wkładamy do miseczki, dodajemy majonez,
doprawiamy solą i pieprzem ziołowym, mieszamy.
Powstałym "farszem" napełnaimy białka jajek. Układamy na pozostałych
kiełkach, posypujemy szczypiorkiem i rzodkiewką.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz